VÝZNAM KULTURNÍCH INSTITUTŮ V PROCESU PÉČE O DOBRÉ JMÉNO V PŘÍPADĚ MALÉHO STÁTU - Dohnalová, Miroslava; Peterková, Jana, 1971-; Kohoutová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Diplomová práce analyzuje současný stav významného aktéra v oblasti prezentace České republiky v zahraničí, kterým je kulturní institut Česká centra. Práce si klade za cíl následně předložit modely možného budoucího směřování tohoto kulturního institutu s ohledem na vývoj a skutečnosti, které jsou pro fungování kulturního institutu v současné době příznačné. První část práce se zaměřuje na disciplíny, jako jsou veřejná a kulturní diplomacie a nation branding, které je možné s cílem prezentace země v zahraničí využít. Druhá kapitola se věnuje vymezení obecného modelu kulturního institutu, zatímco následující kapitola předkládá současný stav kulturního institutu Česká centra. V závěru práce jsou následně předloženy tři modely, kterými by se Česká centra v budoucnosti mohla nechat inspirovat ve svém dalším směřování.
Vedoucí práce: Jana Peterková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses