Využití revenue managementu ve vybraném butikovém hotelu - Lisá, Tereza (2017)
Diplomová práce se zabývá analýzou využití revenue managementu ve vybraném pražském butikovém hotelu. Cílem práce je analýza současného stavu využití revenue managementu ve vybraném hotelu a návrh vhodných řešení pro budoucí optimalizaci příjmů s využitím nástrojů revenue managementu. Práce je rozdělena do tří částí, na teoretickou, praktickou a návrhovou. Teoretická část definuje revenue management včetně jeho předpokladů a nástrojů, zároveň představuje revenue systémy. Praktická část práce je zaměřena na aktuální situaci vybraného hotelu. V úvodu této části je nejprve představen zkoumaný hotel, včetně polohy, nabídky služeb a organizační struktury. Dále je provedena analýza aktuálního stavu podniku a zhodnoceny jednotlivé nástroje revenue managementu včetně používaného programového vybavení. Návrhová část práce představuje doporučení pro zlepšení na základě provedené analýzy aktuálního stavu.