Využití revenue managementu ve vybraném butikovém hotelu - Lisá, Tereza; Jenčková, Jiřina; Němečková, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Diplomová práce se zabývá analýzou využití revenue managementu ve vybraném pražském butikovém hotelu. Cílem práce je analýza současného stavu využití revenue managementu ve vybraném hotelu a návrh vhodných řešení pro budoucí optimalizaci příjmů s využitím nástrojů revenue managementu. Práce je rozdělena do tří částí, na teoretickou, praktickou a návrhovou. Teoretická část definuje revenue management včetně jeho předpokladů a nástrojů, zároveň představuje revenue systémy. Praktická část práce je zaměřena na aktuální situaci vybraného hotelu. V úvodu této části je nejprve představen zkoumaný hotel, včetně polohy, nabídky služeb a organizační struktury. Dále je provedena analýza aktuálního stavu podniku a zhodnoceny jednotlivé nástroje revenue managementu včetně používaného programového vybavení. Návrhová část práce představuje doporučení pro zlepšení na základě provedené analýzy aktuálního stavu.
Vedoucí práce: Jiřina Jenčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses