Review fáze change management procesu a její možnosti automatizace ve společnosti DHL - Mach, Tomáš; Bruckner, Tomáš, 1974-; Motejzík, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Tato diplomová práce je zaměřena na proces kontroly a zavírání změn ITIL Change Management procesu ve společnosti DHL. Cílem této práce je navržení všeobecných zlepšení, které povedou ke všeobecnému zvýšení efetktivnosti review fáze procesu. V teoretické části jsou obsaženy základní principy a východiska ITIL Change Management procesu a je sumarizován proces řízení změn ve společnosti DHL. V praktické části je definován interní proces zavírání jednotlivých RFC tiketů. Dále je provedena analýza dat a identifikace problémů, způsobující neefektivnost zavírání jednotlivých žádostí o změnu a to v interním IT service management systému ServiceNow, ve kterém je DHL Change Management proces dokumentován a řízen. Na základě zjištěných problemů je navrženo jejich možné řešení formou požadavků na změnu procesu a systémových požadavků na rozšíření funkcionality aplikace ServiceNow. Závěrečná část této práce se zaměřuje na možnost zjednodušení a automatizaci současných postupů, pomocí nově vytvořených aplikací v programu MS Excel.
Vedoucí práce: Tomáš Bruckner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses