Firemní kultura společnosti Toyota Tsusho Europe S.A., organizační složka v České republice - Šibravová, Nikola; Müllerová, Františka, 1948-; Bílková, Vendula; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Hlavním cílem této kvalifikační práce je odpovědět na otázku do jaké míry kulturní odlišnosti ovlivňují kooperaci mezi Čechy a Japonci v rámci jednoho konkrétního celku, tedy společnosti Toyota Tsuho Europe S.A. s organizační složkou v České republice. Rovněž je cílem charakterizovat firemní kulturu organizace a zjistit do jaké míry je tato kultura ovlivňována mateřskou společností. První kapitola slouží jako teoretický základ práce, objasňuje pojmy vztahující se k danému tématu. Následující kapitola komplexně představuje vývoj, historii a vize holdingové společnosti Toyota Tsusho Corporation. Úvod třetí kapitoly charakterizuje českou pobočku Toyota Tsusho Europe S.A. a podrobně rozebírá jednotlivé prvky její firemní kultury. Druhá část poslední kapitoly je částí empirickou, zahrnuje výsledky dotazníkového šetření, jehož účelem bylo zjistit vzájemné všeobecné mínění obou kultur o interní komunikaci a spolupráci.
Vedoucí práce: Františka Müllerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses