Finanční hodnocení efektivnosti investice do prvků chytré domácnosti - Říha, Tomáš (2017)
Cílem této bakalářské práce je provést ekonomické hodnocení efektivnosti konkrétníhoinvestičního řešení do prvků chytré domácnosti v oblasti osvětlení domácnosti, se zahrnutímdalších ne-finančních přínosů projektu realizované v konkrétní obyvatelné jednotce.Na následujících stránkách bude též zběžně vysvětlen pojem „chytrá domácnost“ a principjejího fungování. K vyhodnocení finanční výhodnosti investice budou použity dynamickémetody hodnocení – zejména pak metoda čisté současné hodnoty. Pro větší přiblížení se realitě,bude pro stanovení ceny za jednotku elektrické energie využito simulačního software @RISK.NPV nejrealističtější varianty B nabývá středové hodnoty -47 385,77 Kč, v uvažovanémstatistickém rozdělení. Provedené hodnocení dokázalo, že se mnou navržený a hodnocenýprojekt, ani v jedné uvažované variantě, z finančního hlediska nevyplatil.