Finanční hodnocení efektivnosti investice do prvků chytré domácnosti - Říha, Tomáš; Sieber, Martina; Pernica, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Cílem této bakalářské práce je provést ekonomické hodnocení efektivnosti konkrétníhoinvestičního řešení do prvků chytré domácnosti v oblasti osvětlení domácnosti, se zahrnutímdalších ne-finančních přínosů projektu realizované v konkrétní obyvatelné jednotce.Na následujících stránkách bude též zběžně vysvětlen pojem „chytrá domácnost“ a principjejího fungování. K vyhodnocení finanční výhodnosti investice budou použity dynamickémetody hodnocení – zejména pak metoda čisté současné hodnoty. Pro větší přiblížení se realitě,bude pro stanovení ceny za jednotku elektrické energie využito simulačního software @RISK.NPV nejrealističtější varianty B nabývá středové hodnoty -47 385,77 Kč, v uvažovanémstatistickém rozdělení. Provedené hodnocení dokázalo, že se mnou navržený a hodnocenýprojekt, ani v jedné uvažované variantě, z finančního hlediska nevyplatil.
Vedoucí práce: Martina Sieber
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses