Analýza elektronické evidence tržeb pomocí metodologie měkkých systémů - Hlahůlek, Jakub (2017)
Cílem práce je otestovat použitelnost Checklandovy metodologie měkkých systémů k analýze problematiky elektronické evidence tržeb v České republice a navrhnout případné řešení. Nejprve se v teoretické části budu zabývat rozborem a problematikou elektronické evidence tržeb. Poté zdůvodním výběr a popíši Checklandovu metodologii měkkých systémů. Na to naváži v praktické části, kde aplikuji Checklandovu metodologii měkkých systémů k analýze problémů EET. Využiji různých pohledů zainteresovaných stran, k tomu, abych definoval, jaké jsou základní nedostatky EET z různých pohledů těchto stran a v návaznosti na ně se pokusím navrhnout nejvhodnější řešení.