Integrované řízení přístupu do firemní sítě za využití bezpečnostního řešení Cisco - Loukota, Jan; Čermák, Igor; Kukura, Marian; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Tato diplomová práce se zabývá řízením přístupu do firemní sítě, za využití předního dostupného komerčního řešení. Je rozdělena na dvě hlavní části, které jsou dále děleny. První velkýcelek je teoretický základ, který umožňuje čtenáři pochopit základní pojmy řízení přístupu a popisvýznamu jeho nezbytné implementace v rámci libovolného síťového prostředí. Na tyto základy sebudu v průběhu práce zpětně odkazovat. Nachází se v nich popis konkrétního řešení společnostiCisco, nazývaného Identity Services Engine. Následuje popis jednotlivých okolních technologií prozajištění jeho správné funkčnosti.Druhá část obsahuje praktické řešení konkrétního problému, a to vytvoření mobilního prostředí, demonstrujícího vybrané dostupné funkcionality tohoto systému pro řízení přístupu. Do toho spadánastavení nejen samotného systému, ale i okolních prvků, včetně popisu. Na konci provedu kontrolufunkčnosti prostředí.
Vedoucí práce: Igor Čermák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses