Návrh podpory řízení lidských kapacit v mikropodniku - Čermák, Lukáš; Oškrdal, Václav; Novák, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Cílem diplomové práce je analyzovat špatně fungující proces řízení lidských kapacit v reálné společnosti působící v oblasti informačních technologií, identifikovat problémy a navrhnout takové vlastní řešení, které podpoří plánování projektového manažera a řízení lidí a projektů. Současným cílem práce je definování teoretického základu, zmapování procesů současného stavu, stanovení struktury procesů, nastavení odpovědností a porovnat navrhované řešení s aktuálním stavem. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá popisem základních oblastí projektového managementu, mezi které patří zejména řízení projektu obecně či konkrétně v oblasti informačních technologií, definování pojmů a identifikace nástrojů využívaných v této oblasti. Dalšími teoretickými tématy, se kterými se práce zabývá jsou řízení lidských kapacit, procesní analýza, modelování procesů a reengineering. Praktická část této práce se zabývá vymezením reálného problému v konkrétní společnosti, analýzou výchozího stavu, procesní analýzou, návrhem vlastního řešení, které optimalizuje proces řízení lidských kapacit, vytvoření matice odpovědností a závěrečné srovnání výchozího stavu s navrhovaným.
Vedoucí práce: Václav Oškrdal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses