Návrh možností lepšího využití sociálních sítí mobilními operátory v ČR - Březina, Petr (2017)
Cílem diplomové práce je navrhnout mobilním operátorům doporučení, jak lépe využívat sociální sítě. Doporučení jsou navržena na základě provedené analýzy chování mobilních operátorů na sociálních sítích prostřednictvím vybraných profesionálních analytických a monitorovacích nástrojů.První část práce zahrnuje teoretický podklad v podobě charakteristiky sociálních sítí, jejich kategorizace, statistiky využití a objasnění principů a způsobů, jakými funguje specifické prostřední sociálních sítí z hlediska marketingu. Ve druhé části práce je charakterizován trh i služby mobilních operátorů a rovněž aktuální trendy v tomto prostředí. Třetí, analytická část, se zabývá kvantitativní analýzou chování mobilních operátorů na sociálních sítích s využitím předem stanovených ukazatelů, jež jsou sledovány prostřednictvím detailněji popsaných profesionálních nástrojů. Na základě výsledků analýzy a jejího závěru je ve čtvrté části práce navržena řada doporučení, jak komunikaci a aktivity mobilních operátorů na sociálních sítích lépe využívat.