Optimalizace reportingu a vizualizace dat v komerční sféře - Klika, Pavel; Novotný, Ota, 1971-; Maryška, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Práce se zabývá moderním způsobem zpracování podnikových dat, vývojem multidimenzionálních modelů a optimalizací reportingu v komerční sféře. Pro aplikaci těchto nástrojů bude využita reálná společnost nabízející internetové připojení. Primárním požadavkem organizace je nalezení nákladově efektivního řešení na základě využití stávajících personálních a datových kapacit.Práce je zaměřená na tvorbu ideálního řešení pro reporting a vizualizaci dat s využitím BI nástrojů, které jsou dostupné na trhu. Pro tvorbu modelů je využívána produktová sada Microsoft SQL Server 2012. Pomocí tohoto nástroje budou vytvořeny multidimenzionální modely aplikované do reálného prostředí. Pro reporting a vizualizaci jsou využity komerční produkty Power BI a MS Excel 2013, Tableau a open-source řešení Pentaho. Budou vhodně kombinovány a porovnány tak, aby tvořily kvalitní soustavu dedikovanou pro reporting, analytiku a podporu řízení. Cílem práce je zejména porovnání nástrojů dle předem definovaných kritérií, zhodnocení jejich možností a vyjádření celkového přínosu pro organizaci.
Vedoucí práce: Ota Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses