Realtime synchronizace dat mobilních aplikací - Haubert, Marek (2017)
Diplomová práce se zabývá synchronizací dat mezi uživateli mobilních aplikací v reálném čase. Hlavním předmětem práce jsou cloudové realtime databáze umožňující snadnou implementaci realtime synchronizace dat, ale obsahuje i jejich porovnání s možností vlast-ní implementace serverové aplikace zajišťující realtime synchronizaci. Diplomová práce zahrnuje představení množství moderních technologií, díky kterým je realtime synchroni-zace dat umožněna, a implementaci ukázkové mobilní aplikace na platformě Android v programovacím jazyku Kotlin s využitím dalších současných technologických trendů jako jsou internet věcí nebo rozšířená realita.