Realtime synchronizace dat mobilních aplikací - Haubert, Marek; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Černý, Michael; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Diplomová práce se zabývá synchronizací dat mezi uživateli mobilních aplikací v reálném čase. Hlavním předmětem práce jsou cloudové realtime databáze umožňující snadnou implementaci realtime synchronizace dat, ale obsahuje i jejich porovnání s možností vlast-ní implementace serverové aplikace zajišťující realtime synchronizaci. Diplomová práce zahrnuje představení množství moderních technologií, díky kterým je realtime synchroni-zace dat umožněna, a implementaci ukázkové mobilní aplikace na platformě Android v programovacím jazyku Kotlin s využitím dalších současných technologických trendů jako jsou internet věcí nebo rozšířená realita.
Vedoucí práce: Jarmila Pavlíčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses