Marketingové komunikace HC Sparta Praha a jejich role v návštěvnosti utkání - Kaštovský, Vojtěch (2017)
Tato diplomová práce se zabývá marketingovými komunikacemi hokejového klubu HC Sparta Praha a jejich vztahem k návštěvnosti domácích utkání základní části extraligy. Na základě analýzy užívaných komunikačních nástrojů a analýzy návštěvnosti je vytvořena „křivka návštěvnosti“, ilustrován „komunikační efekt“ a prokázána podstatná role marketingových komunikací v návštěvnosti utkání. Dále je provedena analýza spotřebního chování a vydána doporučení mající za cíl dlouhodobý růst návštěvnosti a nárůst počtu diváků využívajících k návštěvě vícenásobné formy vstupu.