Dopady smernice PSD2 do bankového prostredia v ČR - Kondáčová, Veronika (2017)
Diplomová práca sa zaoberá dopadmi smernice európskeho parlamentu a rady (EÚ) 2015/2366 z 25. novembra 2015 o platobných službách na vnútornom trhu, známou pod skratkou PSD2, ktorá nahrádza a doplňuje už existujúcu smernicu PSD z roku 2007. Hlavným cieľom tejto práce je vytvoriť zdroj, z ktorého by mohla čerpať ktorákoľvek inštitúcia poskytujúca finančné služby, aby sa čo najdetailnejšie oboznámila s direktívou a dokázala sa pripraviť na jej dopady.Práca poukazuje na možné prínosy, ktoré na trh prinesú nové odbory, FinTechy. Tieto zmeny otvárajú nové možnosti nielen pre užívateľov finančných služieb. Najväčšie dopady pocítia hlavne bankové inštitúcie. Túto diplomovú prácu je možné využiť ako východiskový materiál pre riešenie problematiky PSD2, identifikáciu dopadov zmien súčasného finančného sveta a ako je možné k nim pristupovať.