Využití IS/ICT nástrojů pro řízení konkrétní organizace - Vašek, Dalibor; Střížová, Vlasta, 1946-; Vancl, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Tato diplomová práce se zabývá využitím IS/ICT nástrojů pro řízení konkrétní organizace. Práce byla realizována na malou organizaci manica, s. r. o., která se zabývá poradenstvím v IT. Hlavním cílem této práce je analýza a návrh technického vylepšení IS/ICT nástrojů pro zlepšení a zefektivnění řízení organizace. V teoretické části jsou nejprve vysvětleny základní terminologie související s informačními systémy. Dále je charakterizován informační systém, jeho struktura a vztah k systému řízení, organizace a její pojetí ve smyslu řízení. Další část teorie představuje jednotlivé ICT nástroje a jejich využití pro řízení a komunikaci v organizaci. V praktické části je k dosažení stanoveného cíle využito několik metod včetně studia literárních zdrojů. Tato část využívá metodu deskripce, pozorování, dotazníkové šetření a řízené rozhovory s majitelem organizace. Praktická část řeší charakteristiku a analýzu stavu vybraných IS/ICT nástrojů v organizaci. Výsledkem této práce je návrh implementace technického vylepšení pro řízení organizace a jakým způsobem to učinit, také návrh na zavedení konkrétních nástrojů nebo metod pro zlepšení a zefektivnění řízení a komunikace v organizaci.
Vedoucí práce: Vlasta Střížová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses