Využitie metód manažerského rozhodovania pri voľbe stratégie rastu firmy - Praženicová, Alžbeta; Vrbová, Lucie; Smrčka, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Cieľom tejto diplomovej práce je za pomoci metód a postupov manažérskeho rozhodovania podať doporučenie pri výbere strategického kroku pre zvolený start-up internetového obchodu. Teoretická časť je rozdelená do dvoch oddielov. Prvý oddiel je venovaný problematike firemných stratégií, obsah druhého oddielu je zameraný na teóriu manažérskeho rozhodovania, kde sú rozobrané jednotlivé etapy rozhodovacieho procesu. Praktická časť aplikuje poznatky zistené v rámci predošlej časti. Voľba strategického kroku bola určená využitím metód multikriteriálneho rozhodovania za rizika, pre hodnotenie variant bola konkrétne využitá metóda lineárnych čiastkových funkcií úžitku. Z troch navrhovaných potencionálnych strategických možností bola v závere doporučená optimálna varianta k realizácii.
Vedoucí práce: Lucie Vrbová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses