Analýza softwarových podpor řízení projektů v digitálních agenturách - Kepplová, Lucie; Vondra, Zdeněk; Voldřich, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Tato diplomová práce se zabývá výběrem a implementaci vhodného nástroje pro podporu projektového řízení ve vybraném podniku. Problém je řešen z velké části formou případové studie, kdy jsou na základě polostrukturovaných rozhovorů a osobních zkušeností popsány problémy reálného podniku, idenfitikovány požadavky na nástroje softwarové podpory řízení projektů a definována kritéria hodnocení s ohledem na cíle a charakteristiku podniku. Z deseti testovaných nástrojů jsou na základě expertního hodnocení za nejvhodnější označeny nástroje Active Collab, ZOHO Projects a Teamwork Projects. Nástroj s nejlepším hodnocením, tedy Active Collab, je implementován, otestován v praxi a je potvrzeno, že splňuje definované požadavky a řeší popsané problémy podniku. Hlavním přínosem této práce je možnost jejího praktického využití menšími společnostmi, které řeší otázku softwarové podpory projektového řízení – prezentuje teoretický základ i praktické informace, díky kterým může posloužit jako průvodce touto problematikou zejména menším digitálním agenturám.
Vedoucí práce: Zdeněk Vondra
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses