Návrh a implementace modelu pro BI reporting nad daty CRM systému - Morávek, Jan; Matuštík, Ondřej; Palla, Rostislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Cílem této diplomové práce je návrh a implementace modelu pro Business Intelligence (BI) reporting nad daty CRM systému, konkrétně pilotních dashboardů. Tyto dashboardy jsou vytvořeny ve vybraných BI platformách – Power BI, Tableau a Qlik. Výstupy této diplomové práce tvoří součást praktického projektu, jenž probíhá pod záštitou společnosti poskytující služby CRM systému, nad jehož daty jsou jednotlivé dashboardy modelovány.Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Přičemž teoretická část se zaměřuje na vymezení problematiky BI. Jsou zde popsány základní terminologické výrazy, principy, cíle, komponenty, náklady, efekty i efektivnost BI. V další části je vymezen význam datové kvality, úskalí nasazení BI řešení do podniku a pojem performance dashboard.V praktické části jsou definovány klíčové osvědčené postupy a principy pro modelování datových vizualizací, analýza aktuálního stavu trhu BI platforem a zvolené BI platformy pro modelaci dashboardů. V následující části je definován výchozí návrh dashboardu s využitím drátěného modelu. Zároveň je zde popsán systém CRM, jeho poskytovatel, uživatelé dashboardů, vybrané ukazatele, dimenze a vstupní zdrojová data. V závěrečné kapitole jsou vymodelovány jednotlivé dashboardy ve vybraných BI platformách, dále jsou definovány implementační možnosti nástrojů a doporučení pro výběr preferované BI platformy pro poskytovatel CRM řešení. Dashboardové řešení bude sloužit jako nadstavba dosavadního reportovacího řešení, které je aktuálně implementováno v daném CRM systému.
Vedoucí práce: Ondřej Matuštík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses