Forenzní detekce cloudových uložišť - Kašparová, Žaneta (2017)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou detekce cloudových klientů na operač-ním systému Windows 10. Konkrétně jde o klienty OneDrive, Dropbox, Google Disk, iCloud, OneDrive a OwnCloud. Cílem práce je detekovat nainstalovaného cloudového klienta v operačním systému. Na základě provedené analýzy jsou identifikovány změny v systémových registrech, na disku a v operační paměti, které přímo souvisí s uvedenými klienty. Výsledky analýzy jsou následně použity pro automatizaci offline detekce pro-střednictvím programu.