Forenzní detekce cloudových uložišť - Kašparová, Žaneta; Hološka, Jiří, 1983-; Doucek, Petr, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou detekce cloudových klientů na operač-ním systému Windows 10. Konkrétně jde o klienty OneDrive, Dropbox, Google Disk, iCloud, OneDrive a OwnCloud. Cílem práce je detekovat nainstalovaného cloudového klienta v operačním systému. Na základě provedené analýzy jsou identifikovány změny v systémových registrech, na disku a v operační paměti, které přímo souvisí s uvedenými klienty. Výsledky analýzy jsou následně použity pro automatizaci offline detekce pro-střednictvím programu.
Vedoucí práce: Jiří Hološka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses