Forenzní detekce šifrovacích nástrojů - Mohamed, Radouan (2017)
Práce se zabývá problematikou online detekce nainstalovaných šifrovacích nástrojů TrueCrypt, VeraCrypt, BitLocker, DiskCryptor, Sophos SafeGuard Disk Encryption a Symantec Endpoint Protection. Cílem práce je zautomatizovat detekci těchto nástrojů, a to za pomocí programu vytvořeném v programovacím jazyce Python. Každý nástroj byl zkoumán na základě jeho změn v registrech a souborovém systému. Výsledkem je jeho analýza, obsahující stěžejní zásahy do registrů. Výsledky analýzy byly poté použity při tvorbě programu v jazyce Python. Tento program umožňuje plně automaticky detekovat šifrovací nástroje, které jsou nainstalovány. V případě pozitivní detekce navíc program zobrazí informace o instalaci z registrů.