Forenzní detekce šifrovacích nástrojů - Mohamed, Radouan; Hološka, Jiří, 1983-; Doucek, Petr, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Práce se zabývá problematikou online detekce nainstalovaných šifrovacích nástrojů TrueCrypt, VeraCrypt, BitLocker, DiskCryptor, Sophos SafeGuard Disk Encryption a Symantec Endpoint Protection. Cílem práce je zautomatizovat detekci těchto nástrojů, a to za pomocí programu vytvořeném v programovacím jazyce Python. Každý nástroj byl zkoumán na základě jeho změn v registrech a souborovém systému. Výsledkem je jeho analýza, obsahující stěžejní zásahy do registrů. Výsledky analýzy byly poté použity při tvorbě programu v jazyce Python. Tento program umožňuje plně automaticky detekovat šifrovací nástroje, které jsou nainstalovány. V případě pozitivní detekce navíc program zobrazí informace o instalaci z registrů.
Vedoucí práce: Jiří Hološka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses