Sociální sítě v českém prostředí - Janák, Michal (2017)
Diplomová práce se zabývá sociálními sítěmi a jejich možnostmi využití v podnikové praxi. Konkrétně se pak práce zaměřuje na zkoumání současného stavu využívání podniky v České republice. Obsahem práce je stručný popis vývoje sociálních sítí, jejich vliv na sociální skupiny, možnosti využití v oblasti podnikání a přehled současného stavu ve světě a v tuzemsku. Dále jsou vymezeny základní pojmy a rozbor digitální propasti, která charakterizuje mezery přístupu k využívání jakékoli technologie. Hlavním cílem diplomové práce je zkoumání příčin nevyužívání sociálních sítí jednotlivci a subjekty v oblasti podnikání. Závěrečná část práce je věnována popisu optimalizace sociálních sítí pro zkvalitnění obsahu, s cílem zvýšit publicitu značky, produktu nebo služby a zvýšit úroveň zapojení uživatelů na podnikových sociálních sítích.