Procesní přístup k testování software - Bardiovská, Petra; Oškrdal, Václav; Zíka, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Diplomová práce se věnuje problematice řízení a zajišťování kvality softwarového produktu prostřednictvím jeho testování. Zabývá se tak procesem testování, který, aby mohl zabezpečit požadovanou kvalitu softwaru a byl schopen o ní podávat vypovídající informace, musí být sám o sobě dostatečně kvalitní. Hlavním cílem této práce je tedy návrh optimalizace procesů metodiky testování ve vybrané společnosti se záměrem dosáhnout žádoucí úrovně zralosti procesů.Teoretická část práce se zabývá obecným pojetím kvality. Vymezuje rámec pro oblast řízení a zajišťování kvality při vývoji softwaru a nastiňuje základní normy pro danou oblast. Dále práce vymezuje disciplínu testování a její pojetí v rámci agilních a tradičních přístupů k vývoji softwaru, rozebírá možnosti pro zvyšování kvality procesu testování a seznamuje s oblastí procesního přístupu.V praktické části je aplikován procesní přístup na procesy metodiky testování vybrané společnosti. Je provedena procesní analýza stávajícího stavu procesů této metodiky a zhodnocena jejich zralost oproti modelu TMMi. Procesní analýza a zhodnocení zralosti jsou následně podkladem pro hlavní cíl diplomové práce, kterým je optimalizace procesů s cílem dosáhnout úrovně 2 modelu TMMi.
Vedoucí práce: Václav Oškrdal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses