Zahraniční obchod Švýcarska s Českou republikou - Koutenský, Jiří (2017)
Tato bakalářské práce představuje vývoj, průběh a současný stav zahraničního obchodu mezi Švýcarskou konfederací a Českou republikou. Práce poukazuje na charakteristiky, jakými Švýcarsko podporuje vzájemné obchodní vztahy, jak funguje zahraniční diplomacie a jaké nástroje se uplatňují z hlediska podpory vzájemného obchodu. Bakalářská práce je rozčleněna na tři kapitoly. V první kapitole je podána obecná charakteristika Švýcarska, jeho hospodářství a členství v mezinárodních organizacích a je také analyzován jeho vztah k Evropské unii. Druhá kapitola se zabývá komoditní a teritoriální strukturou švýcarského zahraničního obchodu a porovnáním zahraničního obchodu Švýcarska se státy Visegrádské skupiny. Ve třetí části je analyzována časová charakteristikou vzájemného zahraničního obchodu mezi Švýcarskem a Českou republikou a dále podpora tohoto obchodu ze švýcarské strany.