Zahraniční obchod Švýcarska s Českou republikou - Koutenský, Jiří; Bolotov, Ilya; Neumannová, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Tato bakalářské práce představuje vývoj, průběh a současný stav zahraničního obchodu mezi Švýcarskou konfederací a Českou republikou. Práce poukazuje na charakteristiky, jakými Švýcarsko podporuje vzájemné obchodní vztahy, jak funguje zahraniční diplomacie a jaké nástroje se uplatňují z hlediska podpory vzájemného obchodu. Bakalářská práce je rozčleněna na tři kapitoly. V první kapitole je podána obecná charakteristika Švýcarska, jeho hospodářství a členství v mezinárodních organizacích a je také analyzován jeho vztah k Evropské unii. Druhá kapitola se zabývá komoditní a teritoriální strukturou švýcarského zahraničního obchodu a porovnáním zahraničního obchodu Švýcarska se státy Visegrádské skupiny. Ve třetí části je analyzována časová charakteristikou vzájemného zahraničního obchodu mezi Švýcarskem a Českou republikou a dále podpora tohoto obchodu ze švýcarské strany.
Vedoucí práce: Ilya Bolotov
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses