Analýza procesu výběru náborového informačního systému - Kománková, Kateřina (2017)
Diplomová práce se věnuje procesu výběru personálního náborového informačního systému jako důležitého nástroje při zabezpečování lidských zdrojů v organizaci. Cílem práce je analyzovat tento proces a zachytit jeho komplexnost. Formou případové studie jsou analyzovány kroky, kterými společnost při výběru informačního systému prochází. Identifikována jsou také úskalí procesu a měkká kritéria výběru jako přidružená součást funkcionalit systému. Na dlouhodobějším projektu ve společnosti Mark2 Corporation je ilustrována detailní analýza potřeb náborového oddělení. V jejím rámci jsou také analyzovány vybrané náborové aplikace, včetně jejich vývoje během 2 let. Kontextem je vývoj trhu práce v České republice, který vytváří stále větší tlak na náborová oddělení.