Vytvoření aplikace v jazyce VBA pro Analýzu kurzových sázek - Nejedlý, Václav; Pecinovský, Rudolf, 1954-; Rais, Aziz Ahmad; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Diplomová práce „Vytvoření aplikace v jazyce VBA pro Analýzu kurzových sázek“ se zabývá pravděpodobnostními a statistickými metodami, použitelnými pro analýzu výsledků sportovních utkání. Základem této analýzy je možnost predikce a následného tipování výsledků nadcházejících sportovních utkání. Práce se zabývá popisem základů statistické pravděpodobnosti. Z těchto základů přechází v analýzu statistických metod, použitelných při kurzovém sázení a na příkladech ukazuje praktické využití těchto metod, se zaměřením na regresní a korelační analýzy.Cílem práce je vytvoření aplikace, automatizující použité statistické metody a nalezení nejvhodnějšího řešení, použitelného v praxi. Pro vytvoření automatického řešení byl využit objektově orientovaný programovací jazyk VBA pro MS Excel. Vzhledem ke skutečnostem, že kancelářský balík MS Office je nejpoužívanějším produktem v oblasti dokumentů pro velké spektrum uživatelů a jazyk VBA není dle moderního pojetí plnohodnotným programovacím jazykem, je v práci zahrnut i popis jiných moderních programovacích jazyků. Jedná se o jazyky takzvaného „hlavního proudu“. Jako názorná ukázka zde slouží samotný Visual Basic, jeho odnož VBScript, dále Visual Basic.NET, C#.NET, JavaScript a Java. V práci je popsána struktura těchto programovacích jazyků, porovnání vlastností s jazykem VBA a konstrukce kódů sloužící k analýze efektivity využití v aplikacích MS Office. Přílohou diplomové práce je samotná aplikace vytvořená v jazyce VBA pro MS Excel, analyzující výsledky sportovních utkání, jejímž výsledkem je pravděpodobnost úspěchu vsazení na určitý počet gólů v budoucím fotbalovém utkání a dále statistika úspěšnosti této aplikace.
Vedoucí práce: Rudolf Pecinovský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses