XML Import Wizard TestLink - Hrachovec, Jakub; Buchalcevová, Alena, 1958-; Veselka, Marcel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Cílem této diplomové práce je návrh a implementace rozšíření současné funkcionality importu nástroje pro správu testování TestLink. Toto rozšíření zjednoduší vytváření a správu testovacích sad a případů pomocí tohoto nástroje. Skládá se ze šablony testovacích sad a případů a pluginu pro nástroj TestLink napsaném v jazyce PHP. Rozšíření umožní test designerům vyplnit data testovacích sad a případů do šablony, kterou lze následně jednoduše převést do formátu kompatibilního se stávající funkcionalitou importu testovacích sad a případů nástroje TestLink.Teoretická část se zaměřuje na problematiku testování softwaru obecně a následně se podrobněji věnuje nástroji pro správu testování TestLink a jeho funkcionalitě importu a exportu.Praktická část práce se věnuje procesu návrhu a implementace rozšíření funkcionality importu testovacích sad a případů nástroje TestLink.Uživatelská příručka provází uživatele instalací a prací s rozšířením. Řešitelská příručka detailněji popisuje proces implementace rozšíření a způsob, jakým lze vytvořit nové rozšíření pro nástroj TestLink. Praktická část je vypracována ve spolupráci s panem Ing. Veselkou ze společnosti Tesena, s.r.o.
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses