Analýza stavu projektové kanceláře ve vybrané firmě - Pozníček, David (2018)
Diplomová práce se zabývá analýzou stavu projektové kanceláře ve vybrané společnosti. Cílem práce je vyhodnotit stav projektové kanceláře za pomocí modelu zralosti a na základě výsledků modelu doporučit řešení návrhem projektu. V teoretické části se autor zabýval vymezením pojmů s využitím odborné literatury. Metodologická část práce je ovlivněna strukturou modelu zralosti, který klade konkrétní nároky na to, jak mají vypadat vstupy. Na základě toho autor využil metody standardizovaného dotazování, etnografického pozorování a analýzy interních dokumentů společnosti provedenou autorem pro účely modelu zralosti P3M3. Model zralosti byl vybrán s ohledem na oblast, ve které společnost působí. V praktické části je na základě definovaných pojmů a představených metod aplikován model zralosti P3M3. Autor na základě analýzy výsledků modelu zralosti překládá celkem 6 návrhů v konkrétních oblastech řízení projektů a lidských zdrojů. Mezi doporučené návrhy patří aktualizace projektové směrnice společnosti, vytvoření mapy procesů a systematické získávání zpětné vazby od zákazníků.