Syntéza udržitelnosti ekonomiky ve virtuálním prostředí - Smolík, Miroslav; Klán, Petr, 1957-; Doseděl, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Práce je rozdělena na 4 hlavní část, první pojednává o tom, jak vypadá virtuální svět a popisuje základní rozdíly mezi virtuálním světem a tím běžným. Dále se práce zabývá vznikem trhu a o tom, že každá věc ve virtuálním světě je tvořena informací, která se dá jednoduše zkopírovat a tím zde přirozeně nevzniká nedostatek. Část textu je věnována také definici virtuální měny a její životní cyklus s použitím příkladu Bitcoinu. Další část se zaměřuje na rozšíření ekonomického koloběhu na model Faucet-sink takovým způsobem, aby se dal implementovat do virtuálního světa. Jak takový model může vypadat, je popsáno a podrobně rozebráno na příkladu smyšlené hry. Práce se také povrchově věnuje rizikům v reálném světě, která se objevují i ve virtuálních světech jako je například Ponziho schéma ve virtuálních světech World of Warcraft nebo EVE online. Poslední část pojednává o možnostech propojení virtuální a běžného světa pomocí rozšířené reality.
Vedoucí práce: Petr Klán
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses