Možnosti podpory majitelů ohrožených památek - Zelinková, Barbora (2018)
Diplomová práce se věnuje problematice ohrožených památek v České republice a možnostem jejich obnovy. Popisuje práva a povinnosti vlastníků a podrobněji se věnuje dotační politice státu, veřejné správy a neziskového sektoru. Následná analýza Seznamu ohrožených památek rozděluje tyto objekty podle vlastnictví, doby vzniku, stavu památky a procesu obnovy. V závěru jsou rozpracovány příklady ohrožených památek s důrazem na jejich obnovu a návrh jejich využití v budoucnu.