Implementace systému managementu kvality ve vybrané ZŠ - Gruberová, Milena (2017)
Diplomová práce se zabývá implementací normy ISO 9001:2015 na konkrétní základní škole. Cílem práce je navrhnout postupy, tak, aby splňovaly požadavky na management kvality a zefektivnily procesy na základní škole. První část práce je teoretické vymezení kvality a metody, kterými můžeme management kvality v organizaci implementovat. V praktické části je uvedená současná situace na Základní škole v Bystřici, kde nemá vedení s managementem kvality žádné zkušenosti. Každá zkoumaná oblast je zhodnocená z hlediska plnění požadavků a jsou stanovená doporučení, která vedou k implementaci norem ISO 9001:2015 na základní školu.