Vliv občanské války v Sýrii na postavení syrských Kurdů - Piškulová, Adriana (2017)
Bakalářská práce pojednává o syrské občanské válce a jejím vlivu na syrskou kurdskou menšinu. Popisuje historické události, které vedly k arabskému jaru a následně se překlenuly v občanskou válku. Hlavním cílem je zhodnotit, zdali má občanská válka vliv na postavení syrských Kurdů.