Hodnocení bonity podniku bonitními a bankrotními modely - Beránková, Monika; Kozáková, Petra; Jánský, Jaroslav, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Diplomová práce „Hodnocení bonity podniku bonitními a bankrotními modely“ klasifikuje bonitu vybrané společnosti na základě vybraných bonitních a bankrotních modelů a ověřuje naplnění podmínek pro získání úvěru u konkrétního bankovního subjektu. První část práce uvádí do problematiky bonity klienta, pojmů bankrot, úvěr a úvěrové riziko. Následující kapitoly práce jsou věnovány finančním ukazatelům a teorii bonitních a bankrotních modelů. Vyústěním práce je pak aplikace vybraných bonitních a bankrotních modelů na konkrétní podnik. Součástí práce je zhodnocení bonity podniku v případě naplnění podmínek úvěru.
Vedoucí práce: Petra Kozáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: podniky; kreditní riziko; finanční analýza; bankovní úvěry; matematické modely; management [obor dipl. práce] -- bonitní modely -- bankrotní modely -- revolvingový úvěr -- bonita podniku; diplomové práce; business enterprises; credit risk; financial analysis; bank loans; mathematical models; master's theses