Možnosti vývoje mobilních aplikací s využitím multiplatformní architektury - Esterka, Jakub (2017)
Tato práce mapuje současné možnosti multiplatformního vývoje mobilních a IoT aplikací, zejména možnosti softwarové architektury. V textu jsou představeny populární frameworky pro multiplatformní vývoj, které jsou následně zhodnoceny s použitím vlastní hodnoticí metodiky. Zároveň jsou shrnuty specifika mobilního vývoje a multiplatformních architektur. Vybraný multiplatformní framework je implementován a použit pro vývoj modelové aplikace. V poslední části práce je tedy čtenáři představena reálná implementace vybrané architektury a aplikačního rámce pro serverové i mobilní řešení.