Personální marketing - Fiedlerová, Lucie (2017)
Cílem této diplomové práce je uvést teoretický základ personálního marketingu, analyzovat požadavky studentů vysokých škol a čerstvých absolventů na zaměstnavatele při hledání zaměstnání a následně uvést vhodná doporučení pro současné zaměstnavatele se zájmem o tuto cílovou skupinu. Zmíněnému cíli je také uzpůsobena struktura celé práce. V první části se věnuje teoretickému výkladu personálního marketingu a budování zaměstnavatelské značky, vypracovanému na základě odborné literatury, periodik i elektronických zdrojů. Druhá část je věnována výzkumu pomocí dotazníkového šetření, ve kterém jsou analyzovány zmíněné požadavky. Na základě zjištěných dat jsou v závěru práce uvedena doporučení pro současné zaměstnavatele.