Controlling ve společnosti McDonald’s - Prosecký, Jan; Mikovcová, Hana, 1959-; Čáp, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Účelem práce je poskytnou reálný obraz o controllingovém oddělení ve společnosti McDonald’s. Vzhledem ke strategii společnosti, se služby controllingového oddělení více zaměřují na licenční partnery. Vzhledem k přeměně trhu, kde bude většina restaurací provozována licenčními partnery, stoupá na významu analýza Burgonomika, která poskytuje informace o odchylkách nákladů a slouží k porovnání výkonnosti restaurací mezi sebou. Dále také narůstá administrativní náročnost, protože je nutné ze všech restaurací konsolidovat výkazy zisku a ztráty.V práci je uveden popis controllingového oddělení, plánovacího procesu, analýzy Burgonomika a reportingu. Jedná se zejména o využití kalkulací v plánovacím procesu, dále proces konsolidace výkazů zisku a ztráty, detailní postup pro vypracování Burgonomiky a její kritické zhodnocení. Dále také nejdůležitější reporty porovnatelných prodejů a vlivy na výstupy těchto reportů. Metody výzkumu, které byly v práci využity, jsou: literární rešerše, dedukce, otevřený strukturovaný rozhovor, neformální rozhovor a procesní analýza. Výsledkem je sada doporučení, která by zpřesnila plánování tržeb a nákladů, snížila administrativní náročnost na konsolidaci výkazů za jednotlivé restaurace. Dále také zamyšlení se nad využívanými metodami v analýze Burgonomika.
Vedoucí práce: Hana Mikovcová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses