Vnitřní kontrolní systém a interní audit v neziskové organizaci Junák - český skaut, z.s. - Martinec, Šimon; Králíček, Vladimír, 1952-; Pelák, Jiří, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Diplomová práce se zabývá kontrolními mechanismy zapsaného spolku Junák - český skaut. V úvodu je charakterizováno postavení neziskového sektoru a následná charakteristika vybraných neziskových organizací se zaměřením na zapsané spolky. Práce dále pojednává o organizační struktuře a hospodaření Junáka. Následující kapitola je věnována vnitřním kontrolnímu systému. Jsou zde přiblížena pravidla upravující hospodaření v Junáku, inventarizace majetku a závazků a vzdělávání činovníků v hospodářské, organizační a revizní oblasti. Následující kapitola je zaměřena na útvar interního auditu, který tvoří v Junáku revizní komise. Kapitola se blíže zaměřuje na důvody vytvoření útvaru interního auditu v neziskových organizacích, specifika interního auditu v Junáku, druhy revizních komisí a v neposlední řadě na činnost revizních komisí. Závěrečná část je věnována praktickému výzkumu mezi skautskými činovníky zabývající se funkčností kontrolních mechanismů uvnitř organizace.
Vedoucí práce: Vladimír Králíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses