Problematika převodů programů z jazyka Java do Jazyka C# nad platformou .NET - Bobrek, Jiří; Pecinovský, Rudolf, 1954-; Šlajchrt, Zbyněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Tato práce se zabývá problematikou převodu programů z jazyka Java do jazyka C#, a to včetně dokumentačních komentářů. Jejím hlavním cílem je vytvořit jednoduchý program, který tento převod bude obstarávat. Nejprve se práce zaměřuje na analýzu již dostupných řešení a zkoumá zdali, již neexistuje nějaké řešení vyhovující naším požadavkům. Posléze zkoumá, jakým způsobem pracují statické analyzátory zdrojového kódu a zdali je možné je využít jako zdroj vhodné datové struktury, kterou představuje abstraktní syntaktický strom (AST), pro provedení převodu. Následuje návrh a implementace vlastního převodníku, včetně popisu postupu konverze a rozdílů mezi jazyky, se kterými bylo potřeba se vypořádat. Funkčnost konverze je posléze otestována na vybraných rámcích používaných pro výuku základů programování na Vysoké škole ekonomické. Nakonec jsou zmíněny možnosti rozšíření tohoto převodníku o další funkce a dále možnost použití robustnějšího ale modulárnějšího abstraktního syntaktického stromu.
Vedoucí práce: Rudolf Pecinovský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses