Analytika lidského kapitálu - Sheludyakova, Yuliya; Dvořáková, Zuzana, 1960-; Pavelka, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Tato diplomová práce je zaměřena na analytiku lidského kapitálu. Cílem diplomové práce je vytvoření teoretického rámce popisující celý kontinuum analytiky lidského kapitálu; vysvětlující nezbytné kroky a kompetence pro zavedení analytiky lidského kapitálu v organizaci, včetně možných překážek. Dalším cílem je prozkoumání současného stavu analytiky lidského kapitálu ve firmách působících v České republice pomoci dotazníkového šetření a následné porovnání výsledků mezi státy. Třetím cílem je názorné představení toho, jak lze uplatnit regresní analýzu pro optimalizaci rotačního programu v prostředí české organizace. V rámci dotazníkového šetření se zjistilo, že firmy v České republice se nachází na základní úrovni zralosti analytiky lidského kapitálu, avšak mají potenciál k dalšímu rozvoji. Tato práce zároveň prokazuje přidanou hodnotu, kterou prediktivní analytika přináší organizaci.
Vedoucí práce: Zuzana Dvořáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses