Analýza kreativní strategie v TV reklamách japonských a českých mobilních operátorů - Dinhová, Thu Trang (2017)
Práce se zabývá analýzou a definováním rozdílů v kreativních strategiích používané v televizních reklamách českých a japonských mobilních operátorů. Práce dále zjišťuje závislost těchto rozdílů na kulturu v daných zemích a je-li možné reklamy obou států standardizovat.Teoretická část se věnuje definicí reklamy a kreativní strategie, dále obecným vztahem mezi reklamou a kulturou, a nakonec jsou představeny základní informace o Japonsku a zdejší reklamní tvorbě. V praktické části jsou nejdříve porovnání kultury obou států a v druhé části probíhá samotná analýza vybraného vzorku televizních reklam.