Harmonizace osobního a pracovního života - Konstantinova, Yekaterina (2017)
Diplomová práce je zaměřená na studium rovnováhy mezi pracovním a osobním životem. Práce je rozdělena do dvou částí teoretické a praktické. Teoretická část vymezuje základní pojmy související s harmonizací osobního a pracovního života, popisuje příčiny vzniku pracovně-rodinného konfliktu. Vymezená stránka rodinného a osobního života. Dále je uvedená role zaměstnávajících organizaci ve vztahu práce-soukromí a představeno srovnání opatření využívaných v České republice a v ostatních zemích Evropské unie.Praktická část je zaměřena na analýzu provedených výzkumů. Byly provedeny kvantitativní a kvalitativní výzkumy. Kvantitativní výzkum byl proveden metodou dotazníkového šetření. Kvalitativní výzkum měl formu individuálního osobního rozhovoru. Součástí práce také hypotézy. Na závěr stanovené hypotézy budou potvrzený nebo vyvracený.