Harmonizace osobního a pracovního života - Konstantinova, Yekaterina; Franková, Emilie, 1949-; Jarošová, Eva, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Diplomová práce je zaměřená na studium rovnováhy mezi pracovním a osobním životem. Práce je rozdělena do dvou částí teoretické a praktické. Teoretická část vymezuje základní pojmy související s harmonizací osobního a pracovního života, popisuje příčiny vzniku pracovně-rodinného konfliktu. Vymezená stránka rodinného a osobního života. Dále je uvedená role zaměstnávajících organizaci ve vztahu práce-soukromí a představeno srovnání opatření využívaných v České republice a v ostatních zemích Evropské unie.Praktická část je zaměřena na analýzu provedených výzkumů. Byly provedeny kvantitativní a kvalitativní výzkumy. Kvantitativní výzkum byl proveden metodou dotazníkového šetření. Kvalitativní výzkum měl formu individuálního osobního rozhovoru. Součástí práce také hypotézy. Na závěr stanovené hypotézy budou potvrzený nebo vyvracený.
Vedoucí práce: Emilie Franková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses