Průmysl 4.0 -- změny ve struktuře zaměstnanců - Kolínská, Barbora (2017)
V dnešní době se nové technologie neustále vyvíjí a zdokonalují, v této souvislosti se již několik let hovoří o čtvrté průmyslové revoluci. Stejně jako předcházející revoluce, i tato bude mít bezesporu podstatný vliv na trh práce. Práce bude mít za účel poskytnout čtenáři všeobecný přehled o Průmyslu 4.0, technologiích s ním souvisejících a principech, na kterých stojí, stejně tak jako zhodnotit, jaké změny může zavedení principů Průmyslu 4.0 v podnicích přinést a jak se tyto změny promítnou do struktury zaměstnanců. To bude zjišťováno prostřednictvím výzkumů již proběhlými, které budou porovnány s vlastním výzkumem, kterého se účastnili experti z oblasti lidských zdrojů.