Environmentální politika Evropské unie a Čínské lidové republiky - Šplíchalová, Iveta (2017)
Diplomová práce se věnuje spolupráci v oblasti environmentální politiky Číny a Evropské unie. V práci je sledována činnost EU a Číny na jednotlivých úrovních vnější aktivity. Pro zhodnocení spolupráce budou analyzovány legislativní akty, které se k danému tématu vážou, a prozatím dosažené úspěchy v oblasti environmentální politiky. Důraz je kladen na podepsané strategické smlouvy a vzniklé platformy, na nichž probíhá dialog o otázkách ochrany životního prostředí.