Kreativita v komunikaci s klienty v bankovním prostředí - Dvořák, Jan; Franková, Emilie, 1949-; Kašparová, Eva, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Diplomová práce je zaměřena na kreativitu v oblasti komunikace s klienty v bankovním prostředí za pomoci disciplíny user experience. Cílem práce je analyzovat problematiku využívání user experience v českém bankovním prostředí, jakožto kreativního a inovativního přístupu v oblasti vývoje softwarových produktů, založeném na komunikaci a interakci s klienty, jejich znalostmi, zkušenostmi a potřebami. Teoretická část se nejprve věnuje vztahem kreativity a user experience v rámci vývoje softwaru v bankovním prostředí a následně jsou představeny jednotlivé metody spolupráce a komunikace s klienty. Tvůrčí část se následně zabývá třemi praktickými výzkumy. Nejprve je provedena kvantitativní analýza současného stavu poznání v dané oblasti, dále je provedeno obsáhlé testování a porovnání schopností týmových rolí, zaměřené na jejich vizuální cítění, schopnost porozumění uživatelským potřebám a stupeň rozvoje jednotlivých složek divergentního myšlení. Třetím výzkumem jsou kvalitativní hloubkové rozhovory s vybranými odborníky z oblasti vývoje softwaru a user experience.
Vedoucí práce: Emilie Franková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses