Klasifikace stylu jízdy řidiče automobilu na základě jízdních dat - Machač, Šimon (2017)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou ohodnocení rizikovosti řidiče osobního automobilu v závislosti na výši ceny pojištění daného automobilu. Cílem této diplomové práce je vytvořit klasifikační řád stylu jízdy řidiče automobilu, který na základě naměře-ných jízdní dat urči rizikovost daného řidiče automobilu. První část této práce je věnována analýze aktuálního stavu trhu s povinným ručením a havarijním pojištěním. Druhá část je věnována analýze metod výpočtu pojištění motorových vozidel a dále analýze technologií a metod, které jsou využity při tvorbě klasifikačního řádu stylu jízdy řidiče automobilu. Poslední část je věnována definování hodnotících parametrů stylu jízdy řidiče automobilu a jejich využít při výpočtu stylu jízdy daného řidiče automobilu.